Тениски турнир са посебним мерама (видео)

Традиционални тениски турнир за такмичаре до 18 година одржава се на теренима Златибор спрингс на Рудинама. У среду су почеле елиминације у главном турниру у мушкој и женској конкуренцији, а финала су заказана за недељу.

На златиборској шљаци поново се одиграва  занимљив тениски догађај, Златибор опен 2020 за такмичаре до 18 година. Ово је четврти турнир ИТФ серије за јуниоре ове године у Србији, и организује се упркос свим потешкоћама са пандемијом корона вируса.

"Много је теже од ових турнира које смо до сада радили јер морамо сваком играчу да меримо температуру, да шаљемо у ИТФ, тако да је све било захтевније. Надамо се да ће, с обзиром да је у Србији ситуација јако добра, да ће и овај турнир проћи у најбољем реду. Не смемо да позовемо гледаоце зато што овде смеју само да буду само играч и један пратилац, тренер или родитељ, али надамо се да ће за следећу годину све бити ОК,"

каже Милош Дедић, директор турнира. Ове године на турниру је око 100 такмичара у обе конкуренције укључујући квалификације и главни жреб. Већину учесника чине домаћи такмичари, јер бројни странци међу којима су били и неки фаворити су отказали учешће због потешкоћа са доласком. Ипак, има и иностраних учесника из земаља окружења, али и Казахстана, Русије, Америке, Израела, Турске.

"Први пут сам у Србији, ово место је невероватно и свиђа ми се. Што се тиче турнира, ово ми је прво такмичење после карантина. Било је тешко остати у форми јер није било турнира, али мислим да ћу играти добро овде. Волим шљаку, то ми је омиљена подлога,"

каже Јулија Трифанова, која је постављена за другу носитељку. У среду су почела надметања од 1/16финала, а завршница у мушкој и женској конкуренцији и дубловима одржаће се у суботу и недељу уколико временски услови дозволе. Организатор турнира је клуб Спрингс Златибор уз подршку Тениског савеза Србије и Међународне тениске федерације.

Мирослав Јевремовић https://www.youtube.com/watch?v=lZ8vDm53kXM&feature=youtu.be