Тенис: Коркунов и Обрадовић носе ИТФ трофеје са Златибора (видео)

На тениском турниру ИТФ серије за учеснике до 18 година одржаном на теренима клуба Златибор Спрингс на Рудинама победили су Рус Михаил Коркунов и Андреа Обрадовић из Србије.

Током претходне недеље на Златибору је одржано четврто овогодишње такмичење ИТФ серије за јуниоре у Србији на ком је учествовало око 100 тенисера и тенисерки из земље и иностранства.

У мушкој конкуренцији тријумфовао је Михаил Коркунов из Русије, који је освојио први трофеј у јуниорској каријери. Шеснаестогодишњи Рус већ неколико месеци тренира у Београду, а у финалу је савладао клупског колегу Вељка Крстића са 6:1, 6:2.

Женско финале је било знатно неизвесније јер је Андреа Обрадовић победила Иву Шепу са 7:6, 6:1 након што је направила прекрет спасивши две меч лопте при резултату 5:3 у првом сету. Шеснаестогодишња тенисерка из Београда је до титуле стигла без изгубљеног сета. Шепа је осим освојеног другог места дошла и до титуле у женском дублу са Емилијом Здравковић, док су код мушкараца славили Душан Милановић и Дражен Петровић.

У тениској сезони оптерећеној пандемијом корона вируса, турнири су почели да се одржавају, али са заштитним мерана. На финалу Златибор опена није било дозвољено присуство публике, а уз играче су могли бити само тренер или родитељ. Учесници су похвалили домаћинство и организацију клуба Златибор Спрингс, а једини проблем представљало је хладније време у завршници турнира.

https://www.youtube.com/watch?v=xViMyb0OCqY Мирослав Јевремовић