Текбол први пут на Златибору

Маројевић и Митро победници на Златибору

Занимљиви турнир у новом спорту, текболу, одржан је претходног викенда на Златибору На паркингу поред језера, одржан је трећи турнир Јадранске лиге у спорту који је својеврсна комбинација фудбала и стоног тениса.

Овај турнир је на Златибору окупио представнике Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Северне Македоније. Публика је у центру Златибора имала прилику да гледа најбоље мушке текбол дублове региона, а „златна“ планина је домаћин овог такмичења након Бара и Сарајева.

Победници турнира на Златибору су момци који су од старта турнира били фаворити, новосадска екипа „ТЕQ Лиман“, који су у финалу победили црногорску екипу „Курјаци“. Богдан Маројевић и Никола Митро из Лимана победили су и на претходна два турнира.

Текбол је спорт у фази развоја, а с обзиром на веома интересантна правила привукао је велику пажњу бројних посетиоца. Знатижељни пролазници који су шетали центром Златибора застајали су и пратили дешавања на турниру, радознали да се упознају са овом несвакидашњом спортском дисциплином. У току финала и полуфинала трибине су биле пуне навијача.