Светозар Поповић: Навијачи имају шта да виде на нашим мечевима

Играч који је у доброј мери обележио новембарске лигашке мечеве по КК Златибор је повратник, Светозар Поповић (32). После трипл-дабла оствареног у дуелу са Слободом (15 поена, 10 скокова, 16 асистенција), рођени Сарајлија је у новембру на два меча био двоцифрен у по две категорије (14 поена, 10 скокова у поразу од Борца; по 10 скокова и додавања у победи над екипом Младости), а у недавно одиграном мечу са Дунавом био је близу још једног трипл-дабла (17 поена, по девет скокова и асистенција), који би му био трећи у каријери у дресу чајетинског тима.

-Да, пре свега се трудим да максимално радим ствари које су за добробит тима, а то су асистенције и скокови, поени дођу сами по себи. Из тога произилазе и трипл-даблови. Наравно, ништа од тога не би било без екипе и подршке стручног штаба.

Са укупно 88 успешних додавања Поповић је најбољи асистент Кошаркашке лиге Србије. Тренутна форма указује да му је, после годину дана одсуства из Чајетине, повратак у редове Златибора можда и играчки успешнији од претходног боравка.

-Што се моје игре тиче, мислим да је мање више слична, у сваку утакмицу улазим максимално и, уз подршку саиграча и стручног штаба, све иде само по себи, као и добре игре, што је био случај и пре две сезоне.

Велики број мечева у овосезонском издању КЛС-а обележиле су екипе које су постизале преко сто поена. Чајетински састав је сезону почео са три победе у којима је постизао преко стотину поена на мечу.

-По мени, играмо пре свега лепу кошарку и мислим да привлачимо нашу публику јер имају шта да виде. За сада иде све по плану и надам се да ће се тако и наставити. Имамо скуп добрих појединаца где свако може да "искочи" у сваком тренутку, доста играча је разиграно, влада добра "хемија" међу нама и стога произилазе те "стотке".

У паузи између два "мандата" у дресу Златибора Поповић је наступао за румунски Волунтари. Истицао је да тежи да поправи један сегмент своје игре - шут. Како каже, успео је у томе захваљујући раду са тренером у свом граду, а додаје да је то порука свим играчима да "увек могу додатно да се усавршавају, јер се човек учи док је жив".

И. Јанковић (фото: архива)