Светосавска академија сутра у Дому културе (видео)

Светосавска академија, трећи пут за редом, одржаће се у Дому културе 28. јануара са почетком од 19 часова. Организатор прославе је црква Св. Архангела Гаврила и црквена општина Чајетина.

Свети Сава је предак свих Срба, не само ђака и учитеља, и као такав завређује много више пажње у току једне године. Стога је и Светосавска академија, заказана дан након Савиндана.

"Већ трећу годину за редом имаћемо светосавску академију у Дому културе у Чајетини у организацији цркве Св. Архангела Гаврила и црквене општине Чајетина. Ни мало случајно сутра, ни мало случајно други дан Светога Саве. Један од разлога је што данас све школе славе и не би физички било изводљиво а други разлог је тај што је Свети Сава неко кога би ми требали да се сећамо и славимо свакога дана а не само у ове дане када се он датумски обележава" рекао је Петар Лазић, старешина храма Св. Архангела Гаврила у Чајетини.

Прослава поводом Светосавске академије почеће у 19 часова а целокупан програм биће изведен у реализацији самих организатора и без присуства гостију са стране.

"Имаћемо вокалне извођаче из редова наше школе и наших суграђана. Наступаће хор Основне школе" Димитрије Туцовић", вокални солиста Марко Џамбасовић и то ће бити једна локал патриотска Светосавска академија. Посебно ми је задовољство да најавим да ће беседу о Светом Сави извести професор Драган Учур - професор на богословком факултету у Фочи", додаје Петар Лазић.

https://youtu.be/Lk_snMVmXZk

Старешина цркве Св. Архангела Гаврила, Петар Лазић, упутио је велику захвалност локалној самоуправи, становницима Чајетинске општине, јавним предузећима и приватним предузетницима, на помоћи коју су  пружали храму током целе године. Такође се захвалио и Туристичкој организацији Златибор, јер је обезбедила 120 пакетића за децу, учеснике програма одржаног  јутрос у цркви, након црквене литургије.

Данка Миловановић