Сутра је отварање фестивала "Деца међу нарцисима" (видео)

Сутра се у Чајетини отвара 29. Фестивал "Деца међу нарцисима". Организатор, Спортски центар Чајетина, под покровитељством општине Чајетина, спремио је и овога пута богат програм, а за победнике са литерарног конкурса - мноштво вредних награда.

https://www.youtube.com/watch?v=LZCH00cVRac

Манифестација "Деца међу нарцисима" која је успела да се непрекинуто одвија већ 29 година, почиње сутра. Најмлађе Чајетинце, али и све друге који у програму учествују или на Фестивал долазе, очекује дружење како са писцима, тако и са познатим глумцима и певачима.

"Ми сутра крећемо са фестивалским програмом који ће отворити луткарска секција Дома културе која ће у 10 часова извести представу Весела Палчица и то је за децу предшколског узраста ПУ "Радост" Чајетина. За петак смо планирали премијеру представе "Снежана и седам патуљака" коју изводи драмска група која такође ради при Дому културе, док је субота, главни и завршни дан ове манифестације, планиран за  проглашење најбољих радова и доделу награда. Од доспелих 900 радова награђено је 49 ученика, а само из једне школе пристигло је 176 радова. У питању је школа "Милутин и Драгиња Тодоровић" из Крагујевца. За све учеснике спремљене су вредне награде, а након завршеног програма коктел у Дино парку. Поред Драгана Јовановића, гости фестивала су и Леонтина Вукомановић, Тијана Дапчевић, кум манифестације Горан Новаков, прошлогодишњи кум Тоде Николетић и наша колегиница песникиња Мирјана Ранковић Луковић", рекла је Горица Станић, Дом културе - СЦ Чајетина.

Имајући у виду целокупну ситуацију са пандемијом, овогодишњи међународни конкурс за Фестивал изазвао је изузетно велико интересовање. Због тога су се организатори посебно потрудили да победници на литерарном конкурсу буду адекватно награђени. Уз књиге и дипломе, биће разноврсних изненађења.

"Имамо ваучере за Ђак спорт, пригодне поклоне  пријатеља наше  манифестације Но-Но клуба, улазнице за Дино парк, Авантуру парк, Етно село Сирогојно, Стопића пећину. Млекара "Наша Златка" припремила је слагалице и сликовнице, а главна награда за дете које је из Београда, Немању Јевремовић кога су прогласили Апсолутним победником, је викенд за породицу на Златибору по договору са установом која је обезбедила тај викенд. За децу која су послала највише радова, из основне школе из Крагујевца, награда је телевизор као и за ученика седмог и осмог разреда школе из Мачката, добитнике Специјалне награде", додаје Горица Станић.

Да подсетимо: поред овогодишњег кума Фестивала, песника за децу Горана Новакова, са младим литератама су се дружили и писци: Михаило Ћуповић, Добрица Ерић, Љубивоје Ршумовић, Душко Трифуновић,Слободан Станишић, Радомир Андрић, Недељко Попадић, Дејан Алексић, Бранко Стевановић и други.

Мирјана Ранковић Луковић