Страјин Недовић о успеху кошаркаша на МОСИ Играма

На недавно завршеним 52. МОСИ Играма, које су одржане у Пожеги, кошаркашка екипа општине Чајетина дошла је до историјског, првог кошаркашког злата за нашу општину на овом такмичењу. Екипу у саставу: Иван Тмушић, Раденко Смоловић, Неђељко Богдановић, Гвозден Рајовић, Владимир Мајсторовић, Бошко Чорбић, Срђан Радовић, Бранко Брашанац, Станко Ковачевић, Никола Милутиновић, Немања Ђуричић, Александар Пантовић и Никола Драговић са клупе је предводио Страјин Недовић.

- Пре свега бих честитао играчима, који су постигли овај историјски успех. Никада раније, у претходне 52 године, наша кошаркашка екипа није дошла до оваквог резултата. Уколико се не варам, највећи кошаркашки успех општине Чајетина на МОСИ Играма до сада била је бронзана медаља у Прибоју-изјавио је Недовић.

Чајетинци су релативно лако прошли групну фазу такмичења. Две утакмице добијене су за "зеленим столом", због непојављивања противничких екипа, а домаћи тим Пожеге савладан је са 54-45. У полуфиналу, у веома неизвесном мечу савладали су Бајину Башту против продужетака са 57-56, а у финалу су славили против Нове Вароши са 57-49 и поред чињенице да су већи део меча били у заостатку.

- Чињеница је да смо два меча у групи добили службеним резултатом, јер се екипе Новог Пазара и Ариља нису појавиле, али не можемо рећи да је група била лака, с обзиром да смо играли са домаћином, екипом Пожеге. Без обзира у којем је саставу, са домаћином никада није лако играти. У полуфиналу, против Бајине Баште, екипа је показала зрелост, показала да је играчким квалитетом изнад противничке екипе, тако да је у узбудљивој завршници, успела да после продужетка тријумфује са пола коша. У финалу, играли смо против сјајне екипе Нове Вароши, која је, уз Соколац, била међу бољима на турниру. Њихов састав чинили су играчи Златара, који су у претходној сезони играли лигу против нашег клуба, за екипу која је била високо позиционирана... Имали су у саставу и свог најбољег играча, Владимира Вранића, из КК Плана, као и једног момка који игра бугарску Прву лигу.

Историјска година за Чајетинску кошарку додатно је улепшана тријумфом општинског тима у Пожеги. После пласмана КК Златибор у Другу лигу, још једна потврда успона чајетинске кошарке дошла је на МОСИ Играма.

-Тим су чинили момци из Чајетине, уз Богдановића, који је играо претходне сезоне за наш клуб и Мајсторовића, који је из Ужица, али годинама уназад игра за КК Златибор. Али, тако је било и у другим екипама. Оваквим резултатом додатно смо оправдали статус Б лигаша, још једном смо показали и доказали да смо претходне сезоне заслужено ушли у Другу лигу, где ће се наш тим такмичити од наредне сезоне- закључује Недовић.

И. Јанковић, www.zlatiborpress.rs