Стигао први део сајле за "Голд гондолу" (видео)

Први навој  сајле за Голд гондолу стигао је  у насеље "Јес мај вилиџ" на Златибору а њено инсталирање  од почетне станице до врха Торник се очекује у септембру. Ово је тек први од укупно четири дела сајле, који ће  бити испоручени у наредном периоду.

Jуче је од француске фирме Помагалски стигао први део сајле за златиборску гондолу. Развлачење сајле, чија ће укупна дужина износити 18 километара, почеће када се заврши постављање ужетњаче на међустаници у Рибници.

"Ово је био и специјалан вид превоза и транспорта под одређеним обезбеђењем. Читав овај навој тежак је око 45 тона и сви су се потрудили да га са највећом пажњом истоваре, како би све било у складу са мерама заштите како током транспорта, тако и на грдилишту. У наредних 15 дана стићи ће  следећи навој сајле. По завршетку постављања ужетњаче на међустаници на Рибници, што ће бити негде у септембру, очекујемо почетак радова на развлачењу сајле", рекла је овом приликом директорка Предузећа "Голд гондола",   Бојана Божанић .

Компанија "Амига", која ради у склопу Конзорцијума а задужена је за овај посао, је спремна. Радови на допремању навоја сајле теку паралелно са подизањем стубова, управо онако како је планирано и у складу са дозволама које је општина Чајетина добила од надлежног министарства. Уколико време буде и даље наклоњено, пре краја године се очекује да ће се први путници "укрцати" на планинску гондолу.

https://www.youtube.com/watch?v=qe6iS-60_0w&feature=youtu.be

Мирјана Ранковић Луковић