Спортски викенд - кошаркаши дочекују Војводину

У 9. колу Друге мушке лиге, кошаркаши Златибора ће у суботу од 18 часова дочекати екипу новосадске Војводине. Новосадска екипа је у претходних осам кола остварила пет победа, док су Чајетинци само два пута тријумфовали у досадашњем делу првенства. Ипак, недавно ангажовање још једног плејмејкера, Вука Пековића, као и борбена партија у Куп утакмици са фаворизованим Борцем из Чачка (76-89), дају право домаћину да се нада првом овосезонском тријумфу пред својом публиком.

- Војводина има младе, али веома борбене играче и управо из те агресивности стичу квалитет, пре свега у контранападима. Играју доста "пик ен рол" и могу да отворе простор у ширини за шутеве. Сама чињеница да су у првих пет екипа довољно говори, али и ми имамо своје адуте. Ако будемо добри у пас игри и приморамо их да играју испод коша, то би нам било довољно за победу. Очекује нас тешка борба, у наредних 18 кола требало би остварити макар 12 победа. Али, мислим да имамо квалитет да се изборимо с тим - изјавио је тренер Златибора, Предраг Јаћимовић.

Кадети КК Златибор ће у 5. колу Регионалне Лиге РКСЗС покушати да дођу до друге победе. Они ће у недељу од 18.15 гостовати екипи Слоге из Пожеге, која је такође само једном тријумфовала у досадашњем делу лиге.

Одбојкашице Златибора ће у 7. колу Друге лиге Запад (субота, 20 часова) дочекати екипу водећег Гимназијалца из Краљева. Чајетинке су у претходних шест кола оствариле половичан учинак, док Гимназијалац има само један пораз и досадашњем делу такмичења.

И. Јанковић, www.zlatiborpress.rs