Спортски центар Чајетина - још једнa годинa успешног пословања (видео)

Отварање реновиране спортске дворане  је за Спортски центар Чајетина круна рада у 219. години. Међутим, то је тек део целокупне приче у раду ове установе без које се, било као организатора, суорганизатора или техничке подршке, тешко може замислити нека манифестација у чајетинској општини. https://www.youtube.com/watch?v=WcwbgScaQBQ Спортски центар Чајетина иза себе оставља још једну годину успешног  пословања. Сви  сектори: спорт, култура, односи са јавношћу, учинила су да мноштво манифестација у овој општини  буде реализовано на најбољи начин. Већина спортских дешавања, када је реч о сектору спорта, одржана је на теренима којима газдује ова установа.

"Ми смо прошле године били на једном семинару у Словенији, везано за одржавање спортских терена где је изнет  податак да ни један терен не може да издржи   више од 160 - 170 сати коришћења у току године. Ако вам кажем да терен "Швајцарија 1" који се и најмање користио за тренинге  има иза себе 343 радна сата у овој години, а да је у изузетно добром стању, то је можда и најбољи показатељ шта и како ми радимо свој посао. Само на том терену је у овој години тренирало око 7400 спортиста. Велики број екипа је био на Златибору. Некада смо имали припреме само у јуну месецу, а сада крећемо крајем маја а завршавамо крајем септембра са припремама, што домаћих,  што страних екипа", истиче Никола Смиљанић, директор Спортског центра Чајетина.

О реновираној спортској дворани, која је круна рада Спортског центра у 2019. години, већ је било речи, а позитивни коментари спортиста који у њој тренирају и играју утакмице, као и публике и других посетилаца, потврда су добро обављеног посла. Када је реч о сектору културе, поред учешћа у реализацији  бројних  догађаја током године који се одвијају на територији  општине, Смиљанић истиче да је оно чиме се посебно поносе  - трајање две манифестације у организацији Спортског центра:  Фестивал "Деца међу нарцисима" и Ликовна колонија у Трнави.

"Те две манифестације заиста дуго трају. Имена сликара који су прошли кроз ту колонију најбоље сведоче о томе шта и како радимо, пре свега захваљујући породици покојног Влада Митровића и њему у том, ранијем периоду, ТО Златибор и нама који смо ту да  станемо иза те манифестације. Породица је изразила жељу да наставимо и после  смрти Влада Митровића и на томе смо им неизмерно захвални. Ми ћемо се ове године потрудити да  манифестацију подигнемо на још виши ниво. Манифестација "Деца међу нарцисима траје 27 година" и они који су учетвовали пре пре толико година сада су одрасли људи и они најбоље сведоче о вредности те манифестације". 

Портал "Златиборпрес", који ради у оквиру Спортског центра, допринео је да мноштво информација буде доступно, а дешавања видљивија грађанима општине Чајетина. Будући да је Златибор изузетно занимљива туристичка дестинација , постојање овог портала одличан је извор информација свим заинтересованим посетиоцима из Србије и иностранства. Мирјана Ранковић Луковић