Спортске игре младих: Злато у фудбалу за Чајетину у Новом Пазару

Спортске игре младих

Фудбалска екипа састављена од играча из Чајетине и из Ужица под називом Комплет лепиња освојила је прво место на регионалном турниру Спортских игара младих у Новом Пазару и тако се пласирала на државно финале које ће бити одржано од 8. јула у Врњачкој Бањи.

Спортски савез Чајетине организовао је одлазак 40оро деце на регионално финале у Новом Пазару, а најбоље су се показали фудбалери 2006. годишта који су освојили злато у конкуренцији 14 екипа. Победнички тим су чинили Чајетинци: капитен Лука Младеновић, Никола Радишић, Никола Мићић, Милош Браловић и Урош Стојановић и Ужичани Матија Драгићевић, Богдан Јаџић, Лазар Јовановић, Ђорђе Маринковић и Сергеј Богдановић, а екипу је водио Мирослав Радишић. У четвртфиналу су најпе савладали Пријепоље са 5:2, па Мементо Прибој у полуфиналу са 3:2, а истим резултатом су у финалу били бољи од екипе АФ Роле из Сјенице. 

У осталим спортовима, ужичка баскет екипа у баскету 3х3 је испала у првом колу, као и млађа екипа у фудбалу за 2011. годиште која је изгубила од Пријепоља, док је чајетински тим у игри између две ватре изгубио од Прибоја. Атлетичар Стефан Јанковић заузео је пето место у трци на 60 метара. Сви они су регионално финале изборили победом на квалификационом такмичењу које је одржано на Златибору. Међу њима је и атлетичарка из Крупња која је освојила злато и у Новом Пазару па се тако пласирала на државно финале. 

Победници финала у Врњачкој Бањи избориће пласман на међународно финале Спортских игара младих које се традиционално одржава у Сплиту.