Спортске игре младих поново окупиле децу на Златибору

Отварање Спортских игара младих

Дунав осигурање Спортске игре младих одржане су на Златибору пети пут, а деца су се надметала у неколико спортова и дисциплина.

И ове године одржане су Спортске игре младих на Златибору са циљем окупљања што већег броја деце и њиховог дружења кроз спорт. Највише учесника било је у фудбалу где је Кока кола куп за старије разреде освојила екипа Бајине Баште, док је у конкуренцији млађих победила екипа Тигрови из Чајетине. У баскету 3х3 се надметало осам екипа, а најуспешнија је била екипа Ужица за коју су наступали Вељко Алексић, Страхиња Веснић, Јанко Ристовић и Богдан Видаковић, а у финалу су победили екипу Златибор. Први пут је одржано и такмичење на полигону "Зиро вејст" где је осим надметања циљ и подизање еколошке свести, а победила је екипа Чајетине у саставу Аница Радибратовић, Јована Аћимовић, Никола Луковић и Јован Томовић. Као и сваке године, највише узбуђења је било у игри између две ватре, где је за 2011. годиште победила екипа Стрелци из Чајетине, док је у 2013. годишту победила екипа из Крупња чија је школа на Златибор дошла због рекреативне наставе. Из Крупња је и Милица Јеремић, победница трке на 60 метара а прва места освојили су Василије Митровић и Катарина Митровић из Бајине Баште и Душан Токовић из Чајетине.

Једна од највећих спортских манифестација за децу је пети пут у општини Чајетина, а председник општине Милан Стаматовић је на отварању нагласио да локална самоуправа на чијем је челу улаже значајна средства у развој спортске инфраструктуре за најмлађе стварајући им услове да се баве спортом.

Најбољи на златиборским играма пласираће се на регионално такмичење у Новом Пазару. Државно финале биће организовано у Врњачкој Бањи у јулу, док се  велико финале по традицији игра у Сплиту.

Партнер у координацији Спортских игара младих на Златибору је Спортски савез Чајетина уз подршку општине Чајетина.