"Спортске игре младих" одржане на Златибору

На чајетинском издању приредбе "Спортских игара младих" најзапаженије резултате остварили су тимови и појединци из општине домаћина.

Одбојкашице Чајетине (Аница Нинчић, Исидора Тошић, Елена Станковић, Валентина Луковић, Наталија Божовић, Ива Јеремић, Ивона Туцовић, Јана Терзић, Марта Раденовић, Катарина Митровић, Марија Новаковић, Нађа Радибратовић) славиле су финалу против Бајине Баште са 2-1 у сетовима, док су у финалу фудбалског турнира успешнији после пенала (3-2) били играчи Дрим Тима (Саво Јеремић, Никола Милић, Алекса Теофиловић, Благомир Туцовић, Предраг Богићевић, Милисав Ћировић, Ненад Милинковић, Марко Марјановић, Стефан Понорац), победивши Стару Даму. Претходно је поражени финалиста са 1-0 елиминисао фаворизовану екипу Прибоја.

Прибој је забележио победу у баскету (екипа: Дарис Алић, Лука Јаворац, Вукашин Ратковић, Давид Јањушевић), победивши Микс Златибор са 11-2, док је треће место припало екипи VI-1 из Чајетине. Домаћи такмичари славили су и у стоном тенису. Иван Љубичић је у финалу са 2-1 после преокрета победио Давида Челиковића, док је Андријана Тановић крунисала успешан дан (тријумфовала и на Кросу РТС-а) победом у жеснкој конкуренцији турнира. Иза ње су биле Рада Шопаловић и Бојана Чанчовић.

У шаху су доминирали такмичари из Винче. У 2003. годишту (и млађи) код девојчица је славила Данијела Милинковић (Прибој), испред Јоване Гудурић и Милице Михаиловић. Код дечака истог годишта славио је Марко Вирић (Мачкат), испред Филипа Јовановића и Милана Јанковића. У годишту 2007 (и млађи) код девојчица је првопласирана била Милица Ђурковић (Винча) испред суграђанки Милице Савић и Хелене Ђуричић. Код дечака је победио Александар Митић (Винча), испред Драгана Јанковића и Стојана Грбића.

У игри која је носила и највише узбуђења, посебно за најмлађе учеснике, "Између две ватре" ,у финалу су биле две чајетинске екипе. Чајтон Сити (Никола Пештерац, Бојан Милојевић, Давид Мишић, Михајло Ђенић, Борис Кнежевић, Ирена Лојаница, Јасна Старчевић, Кристина Спасенић, Кристина Божовић) савладао је Ватрене Змајеве и пласирао се у Београд, на завршно такмичење.

"Спортске игре младих" по први пут су одржане на Златибору. Организатор је био Спортски савез Чајетина, уз помоћ Спортског центра Чајетина, Општине Чајетина и Туристичке организације Златибор, уз учешће школа са простора општине. Победници сваке дисциплине пласирали су се на завршно такмичење у Београд, које ће се одржати у јуну.

Игре су свечано отворене на Краљевом тргу, а бакљу је упалио Димитрије Љубичић, члан ФК Чајетина и АК Чајетина. Присутнима су се обратили челници општине и "Спортских игара младих", а заклетве су положили одбојкашица Златибора, Аница Нинчић (испред спортиста) и Александра Пантовић (испред судија).

[easy_image_gallery gallery="440"]