Спортске игре младих: Одржан последњи викенд финала

Трећа и последња етапа финала Спортских игара младих одржана је минулог викенда у Брезећу, а такмичари који су изборили учешће са турнира у Чајетини нису освојили одличја.

У последњој смени добијени су шампиони у одбојци, уличној кошарци и одбојци на песку, а као чајетински победници наступали екипе у одбојкашице Таре из Бајине Баште, баскеташи ужичка екипа Ере с оног свијета и одбојкашице на песку Јована Лојаница и Марта Раденовић.

У конкуренцији одбојкашица златну медаљу освојиле су девојчице Бораца из Чачка,а у  конкуренцији дечака  шампиони су одбојкаши из ОK Први из Београда. У одбојци на песку најбоље су биле девојчице из Нове Вароши. У истој дисциплини у конкуренцији дечака шампиони су Чарапани из Kрушевца.

Девојчице из крушевачке Багдале освојиле су прво место у уличној кошарци, а међу баскеташима, злато је завршило на грудима дечака из клуба Мамба Чачак. Специјални гост завршнице био и трофејни кошаркашки репрезентативац Србије Стефан Бирчевић.

"Kада сам први пут чуо о Играма, мислио сам да је то рекреација деце, да се окупљају по неким турнирчићима. Kада сам се лично уверио у Сокобањи, у феноменалну организацију и видео са каквим жаром деца се такмиче, видео насмејане дечаке и девојчице, е онда сам заиста учинио све и да Игре дођу и у мој Лазаревац. Нисам могао да одбијем позив да будем са клинцима и на Kопаонику. Пресрећан сам што у нашој земљи и региону се организује овако нешто",

истакао је Бирчевић. Он се после церемоније затварања још око пола сата сликао са клинцима који су чекали у реду, како би имали фотку са српским асом.

Регионални организациони одбор Спортских игара младих у наредних неколико дана одлучиће, ако то епидемиолошка ситуација, дозволи у ком граду у региону ће у другој половини октобра бити одржано Велико Међународно финале Игара. Kлинци су спремни, њима је најважније дружење, такмичење и стицање нових пријатеља.

Подсећамо, првог викенда СИМ финала је Дарко Петровић освојио бронзану медаљу у тенису, а наступили су још такмичари у шаху (Јована Аћимовић, Вукашин Вилотијевић), стоном тенису (Јована Гудурић, Марта Гудурић, Никола Радишић, Урош Стојановић) и у игри „између две ватре“ (одељења IV-1 ОШ „Димитрије Туцовић“ из Чајетине). Другог викенда на фудбалском турниру је учествовала екипа Комплет лепиња, а у јуну су представници Чајетине у атлетици Данило Јечменица и Стефан Токовић дошли до победничког постоља у Прибоју.

Да подсетимо, Спортске игре младих су такмичење за основце која се већ седам година, а три узастопне у општини Чајетина, одржавају у градовима бивше Југославије. Најуспешнији такмичари са државних финала избориће пут у Сплит на регионално финале такмичења које подржавају бројни позанти спортисти попут Немање МатићаЛуке МодрићаПредрага Мијатовића

Мирослав Јевремовић (Фото: Стефан Цветковић, СИМ)