Соколац победник 56. МОСИ (видео)

На 56. Међуопштинским омладинским спортским играма (МОСИ) представници Чајетине нису освојили ниједну медаљу, а најбољи учинак имала је општина Соколац, домаћин игара.

За разлику од прошлих МОСИ игара у Прибоју када су освојене две медаље и 12. место у генералном пласману, Чајетина на 56. играма у Сокоцу није дошла до одличја. Најслабији пласман остварили су кошаркаши који су изгубили свих пет утакмица и заузели 12. место. Одбојкашице су победиле у четири од пет мечева, али их је пораз у групи од Ивањице коштао борбе за медаље па су заузеле пето место, као и представнице у одбојци на песку које су имале три победе и два пораза. Мушка екипа у планинарству заузела је осмо место, а женска седмо.

Екипа у малом фудбалу дошла је до најбољег пласмана од када учествује на МОСИ играма заузевши седмо место, са две победе, два ремија и поразом уз гол разлику 24:13. Део тима су чинили играчи новооснованог клуба малог фудбала „Златибор“.

Победник 56. игара у генералном пласману је општина домаћин Соколац, одакле су и најбољи појединци Младена Петрушић и Стефан Ћуковић. За најкомплетнију екипу на Играма проглашен је Прибој, а трофеј за фер плеј припао је Горажду. Занимљиво да је у Сокоцу до првог злата на МОСИ дошла прослављена Оливера Јефтић у трци на 3000м, и то 29 година од њеног првог учешћа на Играма. Наредне МОСИ одржаће се у Новој Вароши на лето 2020, а Ужице је промовисало кандидатуру за домаћинство 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=eWKBWnBHFmk&feature=youtu.be