Школски базен на Златибору свечано пуштен у рад (видео)

b

У оквиру школске сале издвојеног одељења Златибор Основне школе „Димитрије Туцовић“ пуштен је у рад затворени базен. Објекат површине 250 метара квадратних, у коме се налази базен димензија 5x15 метара, је заједничка инвестиција Фондације Аћимовић и Општине Чајетина у укупној вредности од 260 хиљада евра.

У присуству председника Општине Чајетина Милана Стаматовића, директорке школе Милке Васиљевић, директора Фондације Аћимовић и управитељa Фондације, у делу објекта за спортске активности издвојеног одељења чајетинске школе „Димитрије Туцовић на Златибору, свечано је отворен базен површине 75 метара квадратних. На табли која је постављена испред сале са базеном пише „За здраву и срећну децу од Василија и Мафалде Аћимовић“, и жеља свих из Фондације је да се изградњом оваквих објеката деца склоне са улица. Захваљујући се у име локалне самоуправе, школског колектива и свих грађана општине Чајетина, председник Стаматовић се захвалио, оснивачима Фондације Аћимовић. 

„Ми смо били само сервис као школа и локална самоуправа а Фондација и људи који су дали себи за право да се одуже свом крају и својој домовини и људи који немају никакву везу са Општином Чајетина, препознали су да треба нешто да ураде кроз задужбинарство. Сведоци смо да данас у Србији задужбинарство не живи и не постоји, али ево примера како неко, ко је давно отишао из ових крајева и живи у Швајцарској, може да успостави ту везу“, рекао је Милан Стаматовић, председник Општине Чајетина.

Задовољство реализацијом овог пројекта кроз заједнички рад са локалном самоуправом изразио је Слободан Аћимовић, директор Фондације. 

„Иако сам рођен у Београду, коренима сам везан за ова брда и нашу "златну планину", а уз то, главни разлог што смо овај објекат подарили малишанима је успомена на мог стрица Василија и његову супругу Мафалду, који су и основали Фондацију Аћимовић“ подвукао је Аћимовић.

Директорка Основне школе „Димитрије Туцовић“ из Чајетине Милка Васиљевић рекла је да је њена радост за нијансу већа од дечије, зато што је после више година ишчекивања завршен и овај објекат.

„Дуго година се градила ова сала, прошли смо кроз разне фазе и ја сам неизмерно срећна што смо дошли до краја захваљујући Фондацији Аћимовић. Димензије базена задовољавају потребе деце издвојеног одељења школе на Златибору, у чијим клупама из године у годину седи све већи и већи број ученика“, закључила је Васиљевића.

Задовољство реализованим пројектом изразио је и Кристоф Лангенауер, управитељ Фондације, који је изразио наду да је ово леп поклон за сву децу и младе са Златибора.