Школска приредба о Немањићима у Дино парку (видео)

Ученици основне школе „Димитрије Туцовић“ припремили су вишедисциплнински час о династији Немањића уз учешће чланова и наставника из неколико школских секција.

У оквиру тематске недеље посвећене Немањићима и средњем веку, ученици ОШ „Димитрије Туцовић“ су припремили занимљив програм о владарима и владаркама из српске средњовековне династије. Приказани су и архитектура кроз опис задужбина Немањића, али и живот обичних људи тог доба. У мултидисциплинарном часу учествовали су полазници новинарске, историјске, драмске, литерарне, техничке и ликовне секције.

„Оно што је најважније, ми смо успели то да повежемо, деца су јако лепо сарађивала, било им је занимљиво. И што је битно, извесно је да ће после ове тематске недеље деца нешто научити. Цео овај посао је вио смислен и сврховит. Ми смо задовољни, деца су задовољна, надам се да је и публика задовољна,"

каже Марија Вуловић, професорка српског. За разлику од претходних сличних пројеката, представљање рада основаца одржано је у Дино парку на Златибору, чиме је настављена сарадња основне школе са овим забавним парком, а ученици ће спремати нове садржаје са различитим темама.

За крај приредбе, сви гости су послужени средњовековном посластицом – сувим шљивама са медом и орасима које су припремили чланови секције домаћинства.

https://www.youtube.com/watch?v=X43_WOWSuhs&feature=youtu.be