Ски ролер: Прво летње такмичење у сезони одржано на Златибору (видео)

Ски ролер Куп Звезда на Залтибору био је међу првим ФИС такмичењима у новој сезони, а победе на овим летњим тркама за смучаре однели су репрезентативка Србије Маида Дрндић и Грк Апостолос Ангелос.

Занимљиво такмичење на ролерима који замењују скије у летњим условима одржано је у златиборским насељима Зова и Обудојевица на путу ка Семегњеву. У два дана програма сениори и сениорке су стартовали од железничке станице у Семегњеву, а најуспешнија у женској конкуренцији била је Маида Дрндић из сјеничког клуба Пештер испред домаће такмичарке Ање Илић и Сање Кусмук из БиХ. Две победе остварио је и Грк Апостолос Ангелос, који је био бољи од Ставре Јада и Николаоса Цурекаса, а другог дана такмичења до подијума су стигли Страхиња Ерић и Милош Милосављевић.

„Веома сам задовољан, нисам очекивао тако добар наступ након тешког тренинг кампа у Бугарској. Био сам много пута у Србији, ово место и се веома свиђа јер је пријатељски настројено и добра је организација и заиста волим да дођем овде. Имао сам проблем са тренингом и ово ми је прво такмичење због међународног проблема са короном. Мислим да је било веома лепо, јер смо се тркали у природи, и стаза је била веома добра и све је било ОК,“

рекао је Ангелос. Осим такмичења за сениоре, трке су возила и деца. У категорији до 15 година на 10км победио је Дамјан Пејчиновски, а код девојчица на пет километара победила је Евгенија Здраевска. У тркама на три хиљаде метара до 14 година победили су Коста Петровски и Ана Јеремић, а до 12 година Ламија Салихагић и Андрија Тошић.

https://www.youtube.com/watch?v=8ccxwpcPn_4

Организатор такмичења које је донело ФИС бодове је Скијашки савез Србије, а технички организатор је Смучарски клуб Звезда, најуспешнији смучарски колектив у држави претходне сезоне, а партнер у организацији био је Спортски савез Чајетина.

[easy_image_gallery gallery="804"]