Регионална манифестација за такмичаре школског узраста  Спорстске игре младих (СИМ) која ће се и ове године, поред осталих градова, одржати у Чајетини биће отворена у среду, 15. маја у Новом Саду.

Програм отварања почиње у 10 часова у дворани СПЕНС, следе завршни финални турнири за Нови Сад у девет спортова, по теренима града и где ће учествовати неколико хиљада малишана, који ће се бесплатно дружити и такмичити у спортовима које воле. Победници, као и у осталим градовима, ће обезбедити пласман на Државно финале, које је на програму у другој половини јула у Београду. Победници Државног финала стећи ће право директног пласмана у Сплит, где ће се у августу одржати велико Међународно финале Игара које се одржавају у Србији, Хрватској и Босни и Херцеговини.

После Новог Сада, СИМ спортски дани биће одржани следећим редом: Опово (16. мај), Петровац на Млави (17. мај), Kикинда (20. мај), Зрењанин (21. мај), Сомбор (22. мај), Ваљево (23. мај), Панчево (24. мај), Омољица (25. мај), Банатско Ново Село (26. мај), Зајечар (27. мај), Ниш (28. мај), Сурдулица (29. мај), Сремска Митровица (31. мај), Ириг (1. јун), Београд (3. јун), Пожаревац (4. јун), Чачак (6. јун), Kраљево (7. јун), Kуршумлија (8. јун), Сокобања (10. јун), Нови Пазар (11. јун), Прибој (12. јун), Чајетина (13. јун) и Kрагујевац (15. јун).

Планирано је да СИМ за територију општине Чајетина буду отворене у четвртак 13. јуна на Краљевом тргу на Златибору, а такмичења за која су отворена пријављивања на сајту Спортских игара и преко Спортског савеза Чајетина ће се одржати истог дана на златиборским теренима. СИМ су прошле године први пур организоване на Златибору уз велики одзив деце. Да подсетимо, представници из Чајетине су прошле године освојили две сребрне медаље на великом финалу у Сплиту и то у одбојци на песку и одбојци, обе у женској конкуренцији. Промотери ове манифестације су између осталих, фудбалери Немања Матић, Един Џеко и Лука Модрић.