СИМ Чајетина: Одржани турнири у тенису, шаху и стоном тенису (видео)

Одржана је прва етапа овогодишњег циклуса Спортских игара младих у Чајетини.

Турнир у тенису одигран је на теренима "Спрингс" у Гајевима, а најуспешнији је био Дарко Петровић из Ужица, који је у финалу са 6:1 победио прошлогодишњег освајача првог места, Вука Бијељанина.

У шаху је у 2005. годишту најуспешнији код дечака био Бобан Росић, који је у финалу савладао Драгана Јанковића, а трећепласирани је био Ранко Стојановић. Код дечака у 2009. годишту Вукашин Вилотијевић је заузео прво место, испред Вука Средојевића и Вука Пенезића. У истом годишту код девојчица славила је Јована Аћимовић, док је друго место припало Искри Гавовић.

https://www.youtube.com/watch?v=zRqXoK8ds7w

У стоном тенису код девојчица су славиле Јована Гудурић у 2005. и Марта Гудурић у 2008. годишту, док су код дечака најуспешнији били Никола Радишић у 2005. и Урош Стојановић у 2008. годишту.

Преостале дисциплине у Чајетини ће се одржати 16. јуна. Спортски директор СИМ-а, Зорица Мијатовић, каже да се приредба прилагодила новим правилима условљеним епидемиолошком ситуацијом у земљи, а олакшавајућу околност представљала је чињеница да су се такмичења одржала на отвореном, где су ограничења знатно мања.

Организатор такмичења, као и претходне две године, био је Спортски савез Чајетина. Победници дисциплина пласирали су се на завршно такмичење на нивоу Србије, које ће се одржати у Београду током јула месеца.

[easy_image_gallery gallery="746"]