Сестре Гобовић звуцима традиционалне изворне музике одушевиле публику на Златибору (видео)

s

Сестре Гобовић, Марија и Марина, одржале су концерт на Краљевом тргу у оквиру златиборског културног лета. По први пут, златиборска публика имала је прилику да чује ове две врсне уметнице које су наступиле у пратњи "Гобо систерс бенда".

Велику пажњу публике на Златибору привукле су сестре Гобовић, близнакиње Марија и Марина. У оквиру маестралног наступа, својим изванредним вокалним способностима, представиле су свој дугогодишњи рад посвећен неговању изворне музичке традиције Балкана, у оригиналним и савременим аранжманима.

"Јако смо срећне и поносне што смо вечерас овде на Краљевом тргу на Златибору и што имамо прилику да представимо наш репертоар а то су изворне музике у модерним аранжманима у којима ће публика моћи да ужива. Често нас питају "Како то младе девојке да се баве изворном музиком?" Међутим, ми смо доследне том правцу дуги низ година и нама је та изворна музика у срцу. Оно што смо урадиле, јесте да смо ту изворну музику оплемениле у савремене модерне аранжмане где ће и вечерас публика моћи да игра и сигурна сам да ће публика моћи уживати", Марија и Марина Гобовић.

Сестре Гобовић издале су до сада пет албума и добитнице су више домаћих и иностраних награда и признања. Албуми су инспирисани балканском музичком традицијом а модерним ритмовима и етно поп звуком, прилагођавају је данашњем времену.

"Ми смо пре шест месеци издале два нова албума за ПГП РТС "Лепота је у традицији" где је права изворна музика у оригиналу. Публика је вечерас имала прилику да премијерно чује и нашу нову песму "Хоћу да певам".

Оно на шта су ове две уметнице изузетно поносне јесте хор "Славујчић" при Храму Светог Саве, који успешно воде већ седам година.