Основна школа Миливоје Боровић је по седми пут организовала Сајам образовања, у оквиру пројекта Професионална оријентација на преласку у средњу школу. Ове године Сајам је организован уз помоћ Гугле мит платформе.

Циљ сајма је да пружи актуелне систематичне и објективне информације о избору занимања и планирању каријере. Ученицима су образовне профиле представили Угоститељско – туристичка школа у Чајетини, Пољопривредна школа из Пожеге, и средње школе из Ужица као што су Гимназија, Економска школа, Уметничка школа, Медицинска школа, Техничка школа, и ТШ “Радоје Љубичић”.

Ђаци су овом приликом добили низ информација како о образовним профилима тако и о броју слободних места и оквирно потребном броју бодова за упис. Поред наставника о школама су говорили и средњошколци који су са осмацима поделили своја искуства.

Угоститељско туристичка школа у Чајетини ће уписивати пет образовних профила, и то два у програму дуалног образовања (кувари и конобари), и три четворогодишња профила (туристичко – хотелијерски техничар, кулинарски техничар и комерцијалиста. Ужичка гимназија ове године поред друштвено-језичког и природно-математичког смера има спортско и рачунарско одељење док ће Економска школа у Ужицу ове године по први пут уписивати образовни профил Техничар обезбеђења. Медицинска школа у Ужицу ове године неће уписивати смер медицинска сестра – васпитач.

Извор: Златибор.тв