Сећање на пале борце Чајетине од 1990. до 1999.

И овог Видовдана Удружење ветерана и ратних инвалида ратова од 1990. до 1999. године са територије општине Чајетина положило је цвеће на спомен обележје палим борцима у малом парку у Чајетини. Служењу парастоса и одавању почасти су, поред чланова породица, присуствовали и представници општине Чајетина, Војске Републике Србије,  удружења бораца Чајетине, Ужица, Севојна, Нове Вароши, Пожеге, Савеза удружења бораца Златиборског округа   и мештани .

Након минуте ћутања и интонирања химне, у малом парку у Чајетини је на спомен обележје палим борцима ратова од 1990. до 1999. године са територије општине Чајетина, положено цвеће а њиховим сенима су се поклонили представници општине Чајетина, Војске Републике Србије,  удружења бораца Чајетине, Ужица, Севојна, Нове Вароши, Пожеге, Савеза удружења бораца Златиборског округа, породица и родбина. Присутне је затим поздравио председник Удружења ветерана и ратних инвалида ратова од 1990. до 1999. године из Чајетине, Александар Лазовић.

"Данас, на Видовдан, велики српски празник и Дан ветерана који се обележава широм наше лепе домовине Србије, одајемо почаст погинулим борцима, ратницима општине Чајетина, окупљени пред овим спомен-обележјем да укажемо поштовање страдалима у ратовима деведесетих година. Да одамо почаст нашим јунацима, јунацима који су својим примером показали како  се брани слобода без обзира на околности које нас окружују. Да није овог обележја многи од њих би били заборављени, али ова исписана имена на обележју биће траг да су ти људи постојали и да су дали живот за своју земљу, а свима нама и потомцима да негујемо сећање на њих. Да напоменем, не смемо заборавити Косово, Кошаре, праве граничаре који су били прва и последња линија одбране наше земље. Затим, не смемо заборавити Книн,  Грахово, Тење, Ораховац. Нека је вечна слава  свим борцима из ратова и сукоба деведесетих година. И само на крају да подсетим; "Борац није мртав када је погинуо, борац је мртав само када је заборављен", 

А они који не смеју, између осталих, бити заборављени су:    Љубиша Мићић, Радоје Симовић, Војин Смиљанић и Сретен Лазовић који су погинули током грађанског рата у ком се распала Југославија  , Радован Тановић и Миломир Јеремић  који су изгубили животе на Косову и  Миланко Савић, Радоје Марјановић и Неђо Урошевић који су страдали током НАТО бомбардовања на Торнику .

https://www.youtube.com/watch?v=e47VrxvHgC0