Савет за одрживи развој и едукацију одредио прве активности (видео)

На првој седници после оснивања Савета за одрживи развој и едукацију при Основној школи „Димитрије Туцовић“ у Чајетини одређен је план рада у наредним месецима уз завршавање формалности везаних за конституисање Савета. Да подсетимо, Савет је основан у оквиру пројекта Циркуларна економија у служби заштите животне средине у општини Чајетина.

На заседању Савета одрживи развој и едукацију потврђен је избор директорке школе „Димитрије Туцовић“ Милке Васиљевић за председницу, док је за њену заменицу именована Зорица Милосављевић, наставница у школи и представница Удружења грађана Златиборски круг, док је записничарка Јагода Јеремић, такође наставница и представница Еколошког удружења Златни бор. Потврђено је и чланство представника осталих институција, а после одлуке о формирању Савета, представљен је и пословник о раду.

„Дефинишемо прве активностти овог тела јер Савет обједињује представнике свих образовних институција, медија, комуналног јавног предузећа и удружења грађана или невлададиних организација. С обзиром да су ту представници образовних институција и организација које се баве екологијом требало би да дефинишемо неке активности које су заједничке за све где ћемо промовисати одрживи развој бавећи се првенствено едукацијом што не значи да не морамо и не можемо да радимо и неке практичне акције,“

каже Зoрица Милосављевић. Договорен је и план рада Савета за одрживи развој и едукацију до краја текуће школске године. Усвојени су предлози да се спроведе анкета о значају воде, чији ће резултати бити представљени 22. марта, на Светски дан вода када ће у овкиру јавног часа поред школа учествовати и КЈП Златибор и Зелени савет. Идеја је да се организују посете ученика постројењима за пијаћу воду и за прераду отпадних вода, као и да се Савет прикључи дешавањима која се већ организују и оквиру програма Еко школа.

https://www.youtube.com/watch?v=zjDRpxQtO70&feature=youtu.be