Шампионат Србије у релију ове сезоне отвара Златиборски рели - Голд Гондола

Шампионат Србије у релију ове сезоне отвара Златиборски рели - Голд Гондола, који ће се возити на Златибору 26. и 27. јуна, а у организацији АСУ „У3 Раллy Теам-а“ из Ужица.

Такмичење почиње у петак 26. јуна, када ће се одржати технички преглед и верфикација такмичара испред хотела „Палисад“ од 14 часова, док је церемонијални старт у 20 часова и 31 минут. За суботу 27. јун планирано је шест брзинских испита на две различите локације, укупне дужине 58,32 км. Рели се бодује за Национални рели шампионат Србије и Међународно зонско рели првенство Србије.

„Први рели ове сезоне, према тренутном календару такмичења Шампионата Србије, одржаће се на Златибору 26. и 27. јуна. Организатор је мој матични клуб из Ужица АСК „У3 Раллy теам“, уз генерално покровитељство општине Чајетина, Туристичке организације Златибор и ЈП Голд Гондола“, каже актулени шампион Србије у релију Александар Дучић, испед клуба организатора.

Рели је замишљен као једнодневни, са компактиним итинерером укупне дужине 98,31 км, а брзински испити на овој планини важе за изузетно атрактивне и захтевене, а као такви редовно привуку и велики број публике.

„У суботу имамо шест брзинских испита, а возе се три круга. Први брзинац стартује у 11.19, а последњи у 15.04. Могу да кажем да за рели већ сада влада велико интересовање домаћих, али и иностраних посада, поготово из Бугарске, док је пријем пријава увелико у току. Искористио бих прилику да позовем све да дођу на Златибор и испрате ово такмичење, а и искористе прилику да уживају у јединственом амбијенту у нашој земљу. Што се тиче мог тима није дошло до битних измена у односу на протеклу сезону, остајем са истим тимом у истом аутмобилу“, рекао је Дучић.

Први брзински испит је „Сушица 1“ дужине 7,08 км и стартује у 11.19, затим следи „Гондола 1“ у 11.34 и дужине је 12,36 км, а затим следи и први сервис. Други круг је идентичан, „Сушица 2“ почиње у 13.04, док би прва посада на „Гондоли 2“ требало да стартује у 13.19. Последња два почињу у 14.49, односно 15.04 часова, док се прва посада на циљу испред Палисада очекује тачно у 16.00 сати.

Извор: Инфоера