Сајам туризма: Необични коктели и виртуелна гондола

На 40. Међународном сајму туризма у Београду (22 - 25. фебруар) представља се и туристичка понуда Златибора. У оквиру великог штанда Туристичке организације Западне Србије у централном делу хале "4" Београдског сајма интерактивним наступом представили су се Туристичка организација Златибор и остали чиниоци златиборског туризма.

Посебна атракција другог дана сајма били су занимљиви коктели са златиборским састојцима, а предузеће Голд Гондола виртуелном пројекцијом уз помоћ ВР наочара приказало је заинтересованима како би требало да изгледа планирана траса када се гондола изгради.

"Наша идеја је да покажемо како је то возити се у кабини гондоле. Прошле године имали смо кабину на сајму, што је изазвало велику пажњу, људи су улазили, сликали се, имали смо ту и министра и било је веома занимљиво. Ове године одлучили смо се за нешто другачије и до сада је виртуелна кабина гондоле изавала изузетну пажњу, људи су задовољни оним што виде. Позивам све посетиоце сајма да посете штанд Златибора и виде како ће изгледати вожња гондолом",

поручује директорка предузећа Голд Гондола Бојана Божанић. Главни промотивни догађај у петак на штанду било је припремање посебних коктела од стране Златиборског удружења сомелијера. Први коктел са радним називом "Златиборска пина колада" садржи ракију од дуње, сурутку, млади неслани кајмак и сируп од босиока, а комбинација ових наизглед неспојивих свидела се посетиоцима, као и други коктел у ком су помешани шљивовица, чај од камилице и сируп матичњак од лаванде.

Међу излагачима на штанду Златибора били су већ познати хотели попут Палисада и Олимпа, Златиборских конака, нешто млађег Ириса, бренда Чигота, а први пут се сајамски представио објекат Алиби који располаже са 35 соба и пет апартмана у самом центру Златибора, а у свом склопу има ресторан, кафић и ноћни клуб. Први пут се на сајму у Београду представља и Дино парк са својим садржајима, а посебно место на штанду имао је Боривоје Шишовић - познати "Покретни жбун". Представници Туристичке организације Златибор делили су податке свим заинтересованим пролазницима и бројним медијима.

Првог дана сајма делегацију Златибора посетио је министар трговине, туризма и телекомуникација у Влади Србије Расим Љајић и разговарао са представником општине Чајетина Арсеном Ђурићем и директором Туристичке организације Владимиром Живановићем. Представници Златибора позивају све да посете њихов штанд до затварања 40. Сајма туризма у недељу.