Рожанство је једна од МЗ у којима се највише радило претходних година

За председника савета МЗ Рожанство, у последња три мандата је биран Јосип Ристановић. За то време у овом селу је, уз подршку Општине а на задовољство мештана, завршено много тога из плана и програма рада ове МЗ, да би за набрајање свега, како каже Ристановић, требала читава једна емисија. У последњих неколико година завршено је асфалтирање пута Рудине – Рожанство, а потом засеочких путева: у Утробама у дужини од 2 500m, Стопићима – 3 500 m, Борчићима – 1 400 m, Радибратовићима – 500m, Ристановићима 1 700m.

У овој години под асфалт су стављена и два крака у Радибратовићима дужине 600 м, а вредност радова износила је 3 520 000 динара. Радило се и на изградњи и реконструкцији водоводне мреже Главица – центар села – Утробе, Главица – Јосовића куће и центар села – Михајловићи.

„Поред тога“, каже Јосип Ристановић „ ми смо уз помоћ Општине купили зграду месне заједнице, затим уз помоћ предузећа „Путеви“ Ужице и нашег земљака Василија Мићића реконструисали кухињу и санитарне чворове у школској згради, а локална самоуправа је издвојила и за радове на школској фасади.

Намеравамо да реконструишемо зграду старе школе коју је месна заједница добила на коришћење у наредних 50 година, где намеравамо отворити неки производни погон за запошљавање младих људи.“

Оно што је даље у плану МЗ Рожанство јесте завршетак реконструкције секундарног цевовода у дужини од око 800 м, као и изградња базена, за шта се посебно залажу млађи мештани.

Мирјана Ранковић Луковић, www.zlatiborpress.rs