Радишић побољшао лични рекорд на последњем такмичењу у години

Радишић са златом са меморијалног митинга

Параатлетичар са Златибора Александар Радишић освојио је прво место на меморијалу „Милош Митић“ у Ужицу побољшањем личног рекорда. Било је то уједно и последње такмичење у овој години, пред наредну олимпијску.

Радишић је пружио још бољи наступ него на Светском првенству у Паризу када је освојио бронзу јер је надмашио лични рекорд бацивши чуњ 32,40м.

„Митинг је прошао јако добро, задовољан сам оствареним резултатом који је показатељ да су ми ове дужине доста познате на самом тренингу, али је ово званичан резултат,“

каже чајетински спортиста којем је ово било последње такмичење у години у којој је остварио циљ освајања олимпијске норме. После краће паузе након Светског првенства у Паризу, Радишић је наставио са тренинзима умереног темпа, а већ је припремљен програм рада све до игара које се одржавају у Паризу крајем августа следеће године.

„До краја године настављам са тренизима, одвијаће се наравно на Златибору, колико време буде дозвољавало. Када буде захладнело, прелазимо у теретану. Следеће године ме очекује атлетски митинг и отворено првенство Хрватске у мају. План се зна и мој тренер и ја радимо по њему и ако буде све у реду, надамо се да ће параолимпијске игре протећи како смо планирали.“     

Меморијални митинг одржан је у знак сећања на Милоша Митића, ужичког параатлетичара који је преминуо у 31. години. Надметање којим се чува сећање на некадашњег параолимпијца који је освајао медаље на највећим такмичењима је одржано пети пут, а први пут у Ужицу након што су домаћини били Београд и Горњи Милановац.  

„Први пут је митинг одржан у Ужицу, за нашег другара Милоша Митића који нас је прерано напустио. Он је из Ужица и самим тим ћемо гледати да и у наредном периоду овај митинг заживи у Ужицу.“

Митинг на стадиону „Радомир Антић“ у Ужицу организовали су атлетски клубови Пора из Ужица и Погледи из Београда уз подршку Параатлетског савеза Србије и присуство предсеника Савеза Зорана Мићовића. Осим бацача из Србије, надметали су се и учесници из Црне Горе и Индије, а један од учесника био је и легендарни Жељко Димитријевић, некадашњи шампион у Радишићевој категорији Ф51 бацање чуња.