"Пустињска љубав" на летњој киши

P

У суботу 5. августа најмлађи су могли су да уживају и поред слабе кише у дечјој представи “Пустињска љубав” која је одржана на Краљевом тргу на Златибору. Рађена је по тексту Биљане Здравковић, у режији Немање Јовановића, који су уједно и глумци у овој представи,  а у продукцији позориштанцета „Смајли“ из Ужица.

 

Дечја луткарска представа “Пустињска љубав” говори о пријатељству, љубави и борби са опасним пустињским пауком. То је интерактиван комад пун заплета и динамике у коме су се смењивале лутке и глумци. Било је доста смеха, малишани су одушевљени представом, али и занимљиво костимираним глумцима и луткама с којима су остварили интеракцију. Осим тога доста поука извукли су из саме представе.

Дечје позориште увек поред забаве и разоноде носи важне поруке, учећи децу шта значи бити добар, правичан, поштен, вредан. Кроз ову забаву деца откривају магију позоришне уметности.

Програм дечјег Културног лета на Златибору наставља се већ сутра, 6. августа код Краљеве чесме у 17 часова, када ће деца моћи опет да уживају у петодневним радионицама “Циркус за све” Креативног погона из Новог Сада.

ТО Златибор