„Птице у недрима“ - Хуманости један трачак за наш "Зрачак"

У четвртак, 11. јуна у 19 часова, у Дому културе у Чајетини, биће одржана представа Драмског студија Медицинске школе из Ужица „Птице у недрима“.

Ова поетско-сценска игра у три дела се бави питањима отуђености савременог човека, његовом потрагом за смислом живота, вером, љубављу и добротом. Текст садржи цитате из дела Весне Парун, Аве Јустина, Исидоре Секулић, Константина Симонова, Достојевског и Толстоја, а поред музичких ефеката и живе музике, у представи ће се чути и музика џез квартета Хашима, Влатка Стефановског и руског песника и монаха Романа Матјушкина. Представу је режирала Валентина Златановћ – Марковић, заједно са глумцима.

Драмски студио Медицинске школе из Ужица ће бесплатно одиграти представу, а реализацију овог хуманитарног догађаја омогућавају ЈП Културно спортски центар Чајетина, Локална самоуправа и удружење грађана Златиборски круг.

Сав приход од продатих карата намењен је унапређњеу рада Дневног боравка за децу са сметњама у развоју „Зрачак“ у Чајетини. Извор: УГ Златиборски круг