Први снег ове јесени - путари спремни

Може се рећи да је јутрос пао први снег ове јесени, који је формирао танак снежни омотач и који наставља да пада и даље умереним интезитетом.

Снежне падавине које су током дана захватиле цео наш крај отвориле су сезону зимског одржавања путева на подручју наше општине. Служба зимског одржавања КЈП „Златибор“ јутрос је стартовала са радом чистећи и подасипајући улице на Златибору. Собзиром да метеоролози и за наредне дане прогнозирају слично време екипе ће константно бити у приправности и деловати по потреби.

КЈП „Златибор“ ову сезону дочекује спремно јер је набављено пет нових возила и машина, агрегата има у довољним количинама, а на пословима зимског одржавања биће ангажовано око тридесет људи (физичких радника, возача и машиниста). У надлежности КЈП „Златибор“ налази се велики број путних праваца, које ово предузеће одржава дужи низ година. Према овогодишњем уговору, у плану зимског одржавања налазе се и два нова путна правца: Зарића куће – Локва у дужини од око 8 километара и пут Колонија – основна школа у Шљивовици.

Поред тога КЈП „Златибор“ задужено је и за чишчење пута за Јабланицу (од Крста према скијалишту Торник, Рибници и Јабланици), као и пут Водице – Љубиш и Водице – Доброселица, пут Борова Глава –Доброселица.

У надлежности КЈП налази се и правац Владаје – Алин Поток – Рудине – Чајетина – стари пут и релација Сирогојно – Трнава – Рожанство – Рудине – Златибор. Зимска служба задужена је и за чишћење путева и улица у насељеном месту Златибор као и пут за Око.

О томе који су путни правци приоритетни одлучује Одсек за привреду и привредни развој општине Чајетина, а подељени су у три приоритета. Први и стални приоритет су улице које морају бити очишћене и подасуте, други приоритет су путеви и улице који се само чисте и морају бити проходни у року од 24 сата. Путеви и улице трећег приоритета подразумевају чишћење након завршетка ова два приоритета.

Драгана Росић, www.zlatiborpress.rs