Првенство Србије за крај смучарске сезоне на Златибору

Додела медаља на Тић пољу

На Тић пољу одржано је Првенство Србије у нордијском скијању са скоро 100 учесника из земље и окружења.

Такмичарска сезона на Златибору традиционално добром домаћину смучарских трка заокружена је Првенством Србије у организацији Смучарског клуба "Златибор". Велика количина снежних падавина омогућила је добре услове за такмичење на Тић пољу где се окупило 97 учесника на дводневном првенству из седам клубова из Србије и Босне и Херцеговине, али и Аргентине. Управо је Аргентинац Матео Сума победио у оба дана у сениорској конкуренцији. Код дама је улогу фаворита оправдала репрезентативка Ања Илић, која улази у завршну фазу Балкан купа. 

Током два дана возиле су се трке и у категоријама цицибана, пионира и омладинаца и то : у среду дисциплина дистанца, а у четвртак спринт. Локални клубови "Звезда и "Златибор" били најуспешнији у млађим категоријама. Највреднији резултат остварио је Ђорђе Пауновић који је постао сениорски првак Србије. Златибор је препознатљива дестинација за нордијско скијање у Србији, а према речима председника Смучарског клуба "Златибор", Дарка Ђуровића  у плану је изградња саврененог смучарског и биатлон центра на Тић пољу. 

Првенством Србије завршена је зимска такмичарска сезона на Златибору што се тиче нордијског скијања и уколико не буде промена наредна такмичења у организацији локалних клубова би требало да се одрже на пролеће са ски ролкама.