Промоцијом књиге "У једном од живота" обележен јубилеј 25 година од изласка прве збирке песама (видео)

p

Промоција књиге "У једном од живота" књижевнице Мирјане Ранковић Луковић одржана је у библиотеци Љубиша Р. Ђенић и том приликом обележен је и јубилеј 25 година од изласка њене прве збирке песама. Организатори ове књижевне вечери били су Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ и Културни центар "Златибор" Чајетина.

Књига "У једном од живота" књижевнице Мирјане Ранковић Луковић, након успешне промоције одржане у Прибоју, промовисана је и пред чајетинском читалачком публиком. У програму су учествовали глумци Народног позоришта Ужице, Биљана Здравковић и Јанко Радишић као и рецензент књиге Зоран Јеремић и уредник издавачке куће "Колектив" из Ужица, Зоран Жеравчић. Уз представљање најновије збирке, ауторка је уједно обележила и 25 година од изласка прве збирке песама под називом "Други део мене". 

"Када се деси овакво вече, где се склопе лепе енергије и ова читалачка публика, која је вероватно дошла због тога што већ зна како пишем, жељна да чује нешто ново или нешто и старо, као што је ова збирка која је објединила све четири моје збирке поезије и с друге стране писац који је жељан да оно што је урадио и презентује. Када се све то склопи у једно овакво вече, онда је писац веома срећан. Чини ми се да сам се у претходној збирци "Веровање свицу", прилично вратила стилом на класике. Када прочитам песме које сам писала пре 25 година, и више, јер то је само изашло пре 25 година, буде ми лепо и драго", рекла је Мирјана Ранковић Луковић, књижевница.

Суд о изабраним и новим песмама у овој збирци писао је Зоран Јеремић који је и приређивач збирке.

"Њено песништво подразумева један поетички континуитет од првих књига до ових нових стихова. То је пре свега пантеистички однос према свету, посвећеност оним неким елементарним силама које по мало заборављамо колико на нас утичу и колико нам значе. То је тај њен језик и то је тај њен самородни или лирски глас" каже Зоран Јеремић, рецензент књиге.

На последњим страницама књиге, у одељку "Реч аутора", Мирјана Ранковић Луковић се, поред обраћања читаоцима, захвалила свима који су помогли рађању књиге, а посебно онима који су њено издање финансијски подржали: господину Томиславу Весовићу, којем ово није први овакав гест, као и своме сину.

"Хвала "великој" Мирјани. Ово нисам случајно рекао. Пратим њен рад ових седам година, колико сам овде, и тек ће њено време, као код свих великих писаца и књижевника, доћи", рекао је г-дин Весовић.

Књига "У једном од живота" наставиће свој пут промоције а од стране читалаца  добила је искрену подршку и препоруку. Остаје нам да са великим нестрпљењем ишчекујемо нова остварења  Мирјане Ранковић Луковић.