Промоције Златибора и припреме за зимску сезону (видео)

туристи

ТО Златибор се у јесењем периоду бави промоцијом туристичке понуде Златибора, као и припремама за зимску сезону и новогодишње празнике. Према најавама директора ТО Златибор, све припреме се врше уз константно праћење епидемиолошке ситуације и препоручених мера.

Посећеност туристичког центра Златибор у време празника превазишла је очекивања туристичких посленика на овој планини. Дневно је око 30 000 посетилаца уживало у чарима и туристичкој понуди Златибора, а и временске прилике су биле наклоњене љубитељима планинских предела.

"Превазишли смо очекивања,  јер је на Златибору било негде око 30.000 посетилаца дневно што је заиста добар резултат у ово доба године, у новембру месецу. Златибор се јиш једном доказао да као дестинација оправдава све епитете најпосећеније планине, и да својим садржајима привлачи, из сезоне у сезону, све већи број туриста. И овај пут се показало да да је гондола некако најатрактивнија  тренутно на Златибору", рекао је за Златибор прес  Владимир Живановић, директор ТО Златибор.

Овај период године ТО Златибор се бави промоцијом Златибора и припремама за зимску сезону. Хотели су већ изашли са својим понудама, новогодишњим пакетима и ценама, као и са планираним новогодишњим  програмом.

"Ми интезивно радимо промоцију дестинације. Прошлог викенда смо били у Бања Луци на Сајму туризма  где смо заједно са ЈП "Голд гондола" представили потенцијале и најавили све атракције које чекају туристе током зимског периода. Ускоро нас очекује сајам туризма у Крагујевцу где ћемо такође презентовати Златибор. Очекују нас  интезивни наступи преко интернета, друштвених мрежа, и свакако је фокус, поред гондоле, зимски туризам. Ски центар Торник ће радити пуним капацитетом. Дечје скијалиште Обудојевица ће ове године бити у новом издању. Програм манифестација на Краљевом тргу верујемо да ће бити богат; пратимо епидемиолошку ситуацију и понашамо се крајње одговорно, у складу са препорукама, и туристи ће опет имати разлога да посете Златибор јер ће сви локалитети на подручју општине Чајетина радити пуним капацитетима", нагласио је Живановић. 

И ТО Златибор уз покровитељство општине Чајетина већ је осмислила програм за дочек Нове године и празнике. Живановић каже да ће, уколико  епидемиолошка ситуација буде дозволила, концерти на Краљевом тргу бити одржани а о којим је забављачима реч, биће познато након завршених процедура и тендера. Већу пажњу ће ове зиме добити и  најмлађи посетиоци Златибора,о чему ће се такође више знати ускоро.  

Мирјана Ранковић Луковић