Пројекција филма "Опенхајмер" у Дому културе Чајетина 14. и 15. августа

филм

У биоскопу Дома културе у Чајетини, 14. и 15. августа биће приказана пројекција филма "Опенхајмер" у 19.30 часова.

Радња филма заснована је на књизи која је освојила Пулицерову награду, Амерички Прометеј: Тријумф и трагедија Џеја Роберта Опенхајмера коју су написали Каи Берд и покојни Мартин Џеј Шервин. Продуценти су Ема Томас, Чарлс Ровен из Атлас Ентертејнмента и Кристофер Нолан.

У улози Џеја Роберта Опенхајмера гледаћемо Килијана Марфија, док Емили Блант тумачи лик његове супруге, биолога и ботаничарке Кетрин Кити Опенхајмер. Добитник Оскара, Мет Дејмон, глуми генерала Лезлија Гроувса Џуниора, директора пројекта Менхетн, док је Роберт Дауни Џуниор у улози Луиса Страуса, оснивача Америчког комитета за атомску енергију.

Номинована за Оскара, Флоренс Пју глуми психијатра Џин Тетлок, Бени Сафди игра теоретичара физике Едварда Телера, Мајкл Ангарано глуми Роберта Сербера, А Џош Хартнет пионира америчке нуклеарне науке, Ернеста Лоренса.

У филму ОПЕНХАЈМЕР такође глуми и добитник Оскара Рами Малек, као и осам пута номинован за Оскара глумац, сценариста, продуцент и редитељ Кенет Брана, који је раније сарађивао са Ноланом.

 

Цена улазнице: 250 динара