Програм Културног центра Златибор за март (видео)

к

У наставку програма чији је организатор "Културни центар Златибор" Чајетина, све посетиоце очекују културна дешавања посвећена знаменитим српским женама.

Након веома успешно спроведене манифестације под називом "Духовним стопама", "Културни центар Златибор" Чајетина наставља са спровођењем културних дешавања и у марту. Наиме, месец март биће посвећен знаменитим српским женама. Отварањем изложбе о Милунки Савић започет је овај циклус.

"Изложби о Милунки Савић придружићемо изложбу о Надежди Петровић а 21. марта нас очекује и монодрама о Надежди Петровић. Монодрама "Човечице" која говори о српској жени између два рата, односно о свему ономе што су српске жене преживљавале у том периоду, одиграће се у Дому културе у Чајетини, 7. марта. Кратки предах од тешких тема резервисан је за осмомартовски концерт женског тамбурашког састава "Ла банда" из Новог Сада, који ће бити 8. марта у 19 часова, на Златибору. Крај месеца посвећен је Светском дану позоришта тако да нас 27. марта очекује представа "У агонији" и то у Чајетини, рађена по тексту Мирослава Крлеже и 29. марта на Златибору имамо дечију представу "Чардак ни на небу ни на земљи". За сва ова дешавања улаз је слободан. Позивамо све мештане и туристе да дођу и да испрате наш програм. Потрудили смо се да приредимо и изложбе и позоришне представе и концерт", каже Ксенија Ковач, програмски директор "Културног Центра Златибор" Чајетина. 

Колонија "Сликарска душа истока" планирана је за период од 16-24.марта након које ће сви посетиоци имати прилику да погледају и истоимену изложбу.