Признање из Оксфорда за општину Чајетина

Током семинара који су држали оксфордски експерти и радних састанака са председницима општина и градским функционерима широм Европе, општина Чајетина добила је престижно признање ,,Иновативни менаџер године”. Чајетина је номинована као престижна локална самоуправа која је увела значајне новине и постигла успех у успостављању најбољих услова за економски развој у области туризма, како за инвеститоре тако и за добробит грађана.

Priznanje OksfordПостигнути резултати и начин како смо до њих дошли представљени су у предлогу пројекта, приликом конкурса и презентовани присутним делегацијама у Експертском центру Академске Уније Оксфорда, чији су чланови и одабрали Чајетину као добитника овог значајног признања. Треба истаћи да је Академска Унија Оксфорда (АУО) међународно академско удружење које чини преко 350 ректора универзитета, научника, истраживача и иноватора из 34 земље света. Она развија идеале академске изузетности, иновација и приступачности и посвећена је ширењу ових суштинских вредности широм света. Главни циљ Уније је  да споји напоре научника, образовних радника, индустријалаца  и произвођача  и интегрише науку, образовање и посао у модерни свет.

Priznanje OksfordТоком семинара, представљен је модел управљања местима и градовима, начини за постизање изузетности у управама и привлачења инвестиција. Општина Чајетина послужила је као пример добре праксе у управљању ресурсима, брендирању и уском фокусирању на развој спортсо-рекреативног и здравственог туризма, уз пратеће делатности, што нас истиче у свету туризма. Планови које смо дефинисали и јасни циљеви за будућност говоре у прилог томе да  Златибор и Чајетина ускоро могу да се нађу на светској туристичкој мапи, пре свега, како је речено са авангардним и иновативним  пројектима гондоле и Златног града.

Извор: ОпштинаЧајетина

Prezentacija Zlatibora