Припрема школа за обележавање Савиндана

Све школе на подручју општине Чајетина  у недељу, 27. јануара обележиће Светог Саву, школску славу, у част првог српског архиепископа и просветитеља. На Савиндан, ђаци и наставници организују приредбе, сечење славског колача и одлазе у цркву.

Обележавање школске славе у Основној школи "Димитрије Туцовић" Чајетина почеће у 10:30 када је планирано сечење славског колача, док ће приредба ученика бити одржана у 13 часова у чајетинском Дому културе.

У ОШ "Миливоје Боровић" свечаност обележавања школске славе биће организована у матичној школи у Мачкату (у 11:00), али и у издвојеним одељењима: у Шљивовици ( у 10:00) и Кривој Реци (у 12:00). На нивоу школе, и ове године је организован ликовни конкурс са темом "Савиндан", а проглашење победника биће уприличено током програма.

Ученици и наставници ОШ "Саво Јовановић Сирогојно" Савиндан ће обележити приредбама у Сирогојну (11:00), Рожанству (10:00) и Љубишу (12:00).

Такође, поводом Светог Саве, ученици средње Угоститељско туристичке школе у 11:30 програм ће одржати у холу школе, уз сечење славског колача.