Представа "Сведобро" 22. јануара у Културном центру Златибор

Представа „Све добро“ у извођењу ужичког Народног позоришта биће изведена у среду 22. јануара од 20 часова у  Културном центру на Златибору.

"О каквом тексту је овде реч? Драматург Стеван Вранеш је написао драму са пет лица под насловом Сведобро. Од тих пет карактера, три су женска. Од три женска лика, два су вршњакиње, жене у зрелим годинама, у годинама када смо склони да правимо билансе и сводимо рачуне сами са собом. То су увек и свуда најбоље године нашег живота. И свака генерација има своје. Једнима су их појели скакавци, политика небеског народа и ратови деведесетих, други су прерано остарили да би дочекали транзицију и демократизацију друштва, трећи су пожурили да живе по диктату и ритму другог неког света који им стално ствара горушицу. Како год било, црта је подвучена, сагледава се пређени пут не би ли се наставило даље, исто као и до сада или неким новим путем. Питање је и дилема".

"Друштвено лицемерје, страх од промене, неостварена љубав, материнство и женственост, патриотизам и родољубље, моралност и каријеризам, имати и немати, бити свој и не бити свој, све су то теме које је у мањој или већој мери тематизовао млади писац Стеван Вранеш".

Милош М. Радовић, о драми Сведобро у часопису Театрон. Цена улазнице: одрасли - 400 динара, деца - 150 динара. За пензионере је улаз бесплатан - потребна је најава дан пре представе у Удружењу пензионера.

Карте се могу купити на дан представе од 18.00 часова, на билетарници Културног центра Златибор.