Представа "Било једном у Бријунима" у Дому културе 21. априла

predstava

У петак, 21. априла у Дому културе у Чајетини у 20 часова, биће одиграна представа "Било једном у Бријунима"  према тексту и у режији Кокана Младеновића, а у глумачкој постави са Миланом Марићем ,Браниславом Трифуновић,Тиханом Лазовић и Сањом Марковић. 

Представа "Било једном на Бријунима" полази од стварног историјског сусрета два брачна пара: Тита и Јованке Броз са Ричардом Бартоном и Елизабет Тејлор. Овај сусрет догодио се на острву Бријуни седамдесетих година прошлог века. Подаци о самом сусрету и заједничком времену које су брачни парови провели заједно, доступни су кроз врло штуре писане и видео трагове југословенских медија, биографске списе о животима четири историјске личности, те у виду кратких цртица из дневника Ричарда Бартона. Сви ови материјали послужиће као инспирација и грађа за будућу представу.Снимање филма Сутјеска било је основни повод овог сусрета и то је оно што о самом сусрету историјски поуздано знамо. Све остало плод је наше маште.Управо, домаштавање и истраживање могућих догађаја и односа између ове четири истакнуте личности приликом једног историјског сусрета тема је представе.

Које су то све улоге које играју ово четворо људи?  Шта значи играти више улога у односу са различитим људима? Шта су то све наши појединачни и колективни идентитети, лични интереси и друштвене заслуге?

Остатак ауторског тима представе чине драматург Димитрије Коканов, сценографкиња Марија Калабић, костимографкиња Александра Младеновић, кореографкиња Андреја Кулешевић, организатор Јован Тодоровски.

Цена улазнице: 500 динара