У изложбеном простору Историјског архива у понедељак, 4. новембра 2019. у 18х отвара се изложба фотографија финалиста и победника ИИИ Сверуског фото-конкурса “Најлепша земља”. Изложбу је организовало Руско географско друштво, а у Ужице стиже захваљујући Центру Руског географског друштва који ради у Београду пуне три године.

Годишњи фото-конкурс „Најлепша Русија“ који се од 2016. одржава сваке године, окупља ауторе свих старосних група, који могу бити из било које земље, а једини услов је да фотографије буду направљене на територији Русије. Циљ фото-конкурса је очување изворне природе Русије и васпитање брижљивог односа према животној средини кроз уметност фотографије.
На фото-конкурсу 2017. учествовало је 11.000 фотографа са преко 52.000 фотографија. Радове оцењује жири на челу са Сергејем Шојгуом, председником Руског географског друштва, док награду публике додељују јавним гласањем посетиоци сајта пхото.рго.ру. Изложба фотографија финалиста и победника конкурса путује широм света, а организатор верује да ће се и публика у Ужицу уверити да је Русија најлепша земља.
Улаз је слободан.

Извор: ЈПФ Ужице