Постављен камен темељац за изградњу спортске хале у дечијем одмаралишту Голија

На Златибору је данас постављен камен темељац за изградњу спортске хале у оквиру дечијег одмаралишта Голија. Средства за изградњу обезбеђена су од министарства трговине и туризма, града Ужица, општине Чајетина и саме установе Златибор. Изградња ове хале употпуниће туристичку понуду Златибора и Голије, а по речима министра туризма, Расима Љајића, ово ће бити најбоље место за припреме спортиста и за дечије летње кампове.

Министарство трговине и туризма у последње три године уложило је око 58 милиона динара за пројекте везане за ужички народни музеј, туристичку организацију и дечије одмаралиште Голија.  2015. године 13 милиона дато је за изградњу спрата и покривање кошаркашког терена на овом одмаралишту, наредне године изграђено је нових 8 соба и затворени базен, а ове године министарсво је издвојило 15 милиона динара за изградњу хале.

"Овим смо нагласили важност спортског туризма управо на посећенијој планини Златибор у Србији и у том смеру смо данас поставили камен темељац за изградњу спортске хале у оквиру дечијег одмаралишта Голија. До сада смо радове на овом одмаралишту финансирали са 41 милион динара, сада је за халу издвојено 15 милиона, и ово је најбољи пример једног партнерског заједничког приступа града Ужица, општине Чајетина и самог одмаралишта", истакао је министар туризма, Расим Љајић.

Министар Љајић најавио је наставак изградње  инфраструктуре на Златибору и истакао да се нада да ће до краја ове године бити завршен и пројекат Омладинско културног центра, за које је ово министарство издвојило додатних 25 милиона динара.

Иначе, на дечијем одмаралишту Голија дограђено је 920 квадрата, а изградњом спортске хале, ово одмаралиште повећаће површину за 1600 квадрата. Рок за завршетак радова је 90 дана, односно 20. јун. Реч је мултифункционалној хали, а већ је потписан и уговор са гимнастичарским савезом Србије, који је донирао спортску опрему у вредности од 5 милиона динара. Опрема ће бити коришћена у оквиру центра за дечију гимнасрику на Златибору.

1

"Наши смештајни капацитети распродати су годину дана унапред. Већ сада имамо проблем са недовољним капацитетом, јер нам се већ сада јављају разне спортске екипе са резервацијама за идућу годину. Дневно нам недостаје око 150 лежаја, како би примили све заинтресоване", каже Владан Цупарић, директор дечије установе Златибор.

Поред изградње хале, на Голији су већ почели радови на постављању соларних панела, који ће загревати воду у базену. Сутра се креће са постављањем мултифункционалне акрилне подлеге на отвореним теренима, а и кухињска опрема је осавремљена новом технологијом припреме јела на пари.

Инвестицијама у одмаралише Голија у последњих неколико година, тржишна вредност поменутог објекта увећана је за око 2 милиона еура.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs