Посао за више од 7.000 почетника

Национална служба за запошљавање је објавила листу одобрених послодаваца из приватног сектора за реализацију програма Моја прва плата. Укупно 7.352 кандидата повезала су се са послодавцима из приватног сектора. Када је у питању општина Чајетина кроз овај програм ће посао добити 13 лица у осам предузећа. Приправници ће практична знања стицати у предузећима Бојовић, Емос, Гламур М, Класа 3, Матис, Метал техник систем, Златиборац и Златиборски конаци.

Послодавци из општине Чајетина су у овом програму пријавили потребе за 32 радна места, а нове раднике су тражили Хотел Палисад, Архива, Златиборац, Метал техник систем, Бојовић, Златиборски конаци, Класа 3, Мегасун Сунсхине, Матис, Централ Инн, Делтапласт, Труцк`с Ланд, Металопластика, Еxпресс Н-С Гроуп, Емос, Гламур М и Бомиx.

Листу одобрених послодаваца из приватног сектора можете погледати на следећем линку: хттпс://мојапрваплата.гов.рс/послодавци

Потписивање тројног уговора између Националне службе за запошљавање, послодавца и кандидата је планирано у периоду од 28.11. до 14.12.2020. године. Послодавцима препоручујемо да ступе у контакт са кандидатом и прецизирају датум почетка програма, а који мора бити у периоду од 30.11. до 14.12.2020. године. За потребе реализације програма свим кандидатима је обезбеђен наменски текући рачун код банке Поштанска штедионица ад, без трошкова одржавања рачуна, на које ће се искључиво вршити уплата новчане накнаде.

За послодавце из јавног сектора информација о начину и времену повезивања са кандидатима ће бити накнадно објављена.