Поклони од срца

Деца са сметњама у развоју Дневног боравка „Зрачак“ данас су, уз подршку другара из ОШ “Д.Туцовић“, поделила радост са многобројним гостима за које су уприличила Новогодишњу приредбу . Уз песму, игру, скечеве, дочекали су и Деда Мраза који их је обрадовао пакетима и лепим причама. Међу поклонима били су и они од корисника „Чигота програма“ који су други пут у овој години младима „Зрачка“ поклонили , осим материјалних ствари, оно највредније: пажњу и разумевање.

Запослени у „Зрачку“ веома су задовољни напретком својих штићеника, а успех тог рада и дружења је евидентан. Од инертних посматрача за које су до скора организоване приредбе, млади из Дневног боравка постали су они који активно, уз пуно умешности и шарма, са све захтевнијим улогама, приредбе приређују за друге .

„ Ја сам веома задовољна како је ова година протекла“, каже Ивана Шуњић, координатор Дневног боравка, „деца су много напредовала... У овој години реализовали смо пуно излета за које су углавном заслужни људи добре воље, а једна од њих је и Нада Џелебџић која нам је несебично организовала излет у Ужице који је био препун активности и да напоменем да сви запослени у „Зрачку“ вредно раде, имају пуно стрпљења и захваљујући њима корисници стичу нова знања и напредују“.

zracak 1Запослени у Дневном боравку искористили су прилику да се захвале свима који су издвојили време да овога дана присуствују дечјој приредби и тиме покажу колико им је стало до тога да ова деца не остају на маргинама живота. Пакетиће су ове године донирали Црвени крст из Чајетине, Удружење родитеља деце са инвалидитето, књижара „Нађа“ из Чајетине и гости СБ Чигота, корисници „Чигота програма“. Наиме, гости „Чиготе“ су почетком ове године прикупили новац и купили „Зрачку“ компјутер који би им омогућио боље напредовање а и забаву која је тако доступна њиховим вршњацима. Овога пута су у питању слаткиши и играчке.

„Желели смо да им увеличамо ово новогодишње славље, да им пожелимо првенствено пуно здравља, много љубави... Љубав им и ви пружате, а и ми то покушавамо на наш начин“, каже Гордана Мугоша, гошћа СБ „Чигота“ која долази из Црне Горе. При том обећава да ће оваквих акција још бити, јер то ова деца заслужују. Ни млади из средње Угоститељско- туристичке школе нису заборавили децу „Зрачка“ са којом су се несебично дружили и током ове године, учећи их како да се што боље снађу у кухињи и припреме за себе и своје драге нешто лепо. Они ће им новогодишње поклоне даривати сутра. А у 2016. години биће места и времена за нова дружења, подршку и отворена срца.

Мирјана Ранковић Луковић, zlatiborpress.rs