Подела пакетића деци продуженог боравка у ОШ "Миливоје Боровић" у Мачкату (видео)

пакетићи

У ОШ "Миливоје Боровић" y Мачкату организована је подела пакетића за децу првог и другог разреда продуженог боравка. Ову акцију подржала је Туристичка организација "Златибор" и овом приликом  поклонила је малишанима 27 пакетића.  

Туристичка организација "Златибор" учествовала је у празничној акцији поделе пакетића деци продуженог боравка ОШ " Миливоје Боровић" из Мачката,  поклонивши 27 пакетића за децу првог и другог разреда. Инцијатива за реализацију овог пројекта била је од стране учитељице продуженог боравка Јелене Гукић, а идеју је подржало руководство школе.

"Како је пред  нама период новогодишњих празника и период даривања поклона, дошла сам на идеју да изненадим ученике у Мачкату који похађају продужени боравак, а то су ученици првог и другог разреда, доласком Деда Мраза у учионицу. Ово је још један пример добре сарадње школе са свим институцијама на нивоу Општине, са нама су данас и представници Туристичке организације "Златибор". Само дружење деце са Деда Мразом само је пробудило новогодишње чаролије, а код деце изазвало одушевљење, радост", рекла је Јелена Гукић, учитељица продуженог боравка у Мачкату. 

Испред Туристичке организације обратио се и Момчило Михајловић и пожелео малишанима срећне предстојеће празнике и успешну следећу школску годину.

"Туристичка организација Златибор обезбедила је новогодишње пакетиће за децу првог и другог разреда. Овом приликом би им пожелео срећне новогодишње празнике и да следеће године буду што бољи ђаци".

За најмађе је ово било право изнанађење јер нису ни слутили да ће им на врата покуцати Деда Мраз са пакетићима али и писмима пуним жеља које су му писали.

На постављена питања: Шта су пожелели у писму и које су њихове жеље? Они одговарају: "Ми смо писали писма за Деда Мраза и он је дошао, а ја сам пожелела да добијем лутку која прича и пева". 

"Ови пакетићи су баш лепи и много ми се свиђају. Ја сам од Деда Мраза пожелела једну барбику и уз њу комплет одеће". 

"Пуно сам срећан што сам добио још један пакетић, јер ми је Деда Мраз већ један донео испод јелке".

Поред ове активности, ОШ "Миливоје Боровић" из Мачката у сарадњи са Црвеним крстом више од 10 година спроводи и акцију поделе пакетића под називом " Један пакетић пуно љубави". Циљ оваквих догађаја је усрећити децу и видети осмехе  на њиховим лицима. 

Сања Глишовић