Почиње АБА2 на Златибору, Недовић: "Играмо са најјачим екипама"

И ове године Златибор и Чајетина ће бити домаћини турнира регионалне кошаркашке АБА2 лиге који почиње у понедељак. Четрнаест овогодишњих учесника одиграће прва два кола до петка, 15. октобра, а чајетински кошаркаши ће се најпре састати са Војводином првог дана турнира у 18 часова.

За разлику од прошле сезоне када присуство публике није било дозвољено, ове сезоне је могућа попуњеност дворане до 30%, а цена улазница је 200 динара по утакмици. Све мечеве из Туристичко рекреативног комплекса Златибор преносиће Арена спорт. Дворана Спортског центра Чајетина ће, као и на два турнира у прошлој сезони, угостити све екипе за тренинге,

Да подсетимо, екипа Страјина Недовића брани четвртфинале изборено прошле сезоне што је највећи успех у клупској историји. Златибор ће своју другу сезону у регионалном рангу почети против Војводине (понедељак, 18ч Арена спорт 2). Такмичарски ритам чајетинске екипе поремећен је одлагањем утакмице другог кола Кошаркашке лиге Србије против Тамиша, а циљ је поновити игре из финиша припремног периода и искупити се за пораз из првог кола домаћег првенства од Динамика. Екипа Војводине је добро познат противник који је такође сезону отворио поразом, од Металца, али се искупио убедљивим тријумфом против Слодеса.

"У првом балону играмо против две екипе које су међу најјачима ове сезоне у АБА2 лиги, Војводине и Широког. Екипа из Новог Сада је задржала 90% посто тима из прошле сезоне, поред Ракићевића, Беслаћа, Гашеће, Љубичића у екипу Мирослава Николића је стигао и Американац који им доноси додатну сигурност на позицији плејмејкера. Сасвим сигурно су једна од најјачих екипа, како у Кошаркашкој лиги Србије тако и у другој АБА лиги. Прошле сезоне смо са том екипом играли два пута, у Новом Саду смо победили, док смо у Чајетини несрећно изгубили кошем у последњој секунди. Надам се да ћемо на домаћем терену доћи до победе уз подршку наших навијача које позивам да дођу да утакмицу,"

рекао је тренер Златибора Страјин Недовић. Екипе које су такмичиле у овом рангу и претходном издању лиге су Широки, Борац Бања Лука, Хелиос Санс, Подгорица, Спарси, МЗТ, Младост, Сутјеска и Ловћен, док ће у златиборском балону дебитовати Војводина, Вриједноснице Осијек, Рогашка и Пелистер. Преостали турнири одиграће се у Осијеку, Сарајеву, Бања Луци и Широком Бријегу. И ове године ће се шампион АБА2 лиге пласирати у први ранг са најбољим клубовима региона, док ће другопласирани у бараж, осим у случају српских клубова који ће у случају уласка у финале играти бараж против најслабије пласиране екипе из АБА лиге.