Победници такмичења рецитатора у Чајетини (видео)

жири

У организацији Културног центра Чајетина,  јуче је у Дому културе  одржано општинско такмичење рецитатора. Тридесет седам ученика из три основне чајетинске школе такмичило се у изражајном рецитовању. Најбољи ће своју општину представљати на Окружној смотри рецитатора у Косјерићу.

На Окружну смотру рецитатора која ће бити одржана у ОНЛАЈН формату у Косјерићу 7. априла, пласирали су се следећи ученици чајетинских школа. У најмлађем узрасту :Николина Дидановић, ученица другог разреда ОШ "Димитрије Туцовић" Чајетина и Лена Јовановић, ученица четвртог разреда ОШ "Миливоје Боровић" Мачкат
Средњи узраст: Ленка Смиљанић, пети разред и Вања Вуловић, шести разред  из ОШ "Димитрије Туцовић" Чајетина  и Старији узраст: Јелена Ковачевић и Александра Тадић, ученице Угоститељско туристичке школе, Чајетина.

О наступу ученика, њиховом доживљају песме и изражајном казивању, професорка књижевности, др Мирјана Стакић, члан овогодишњег жирија, рекла је да су деца из године у годину све боља и да се у томе огледа труд и рад како деце, тако и њихових учитеља, наставника, професора и родитеља.

„Идеја овог такмичења и одзив ученика, који је велики, а 37 их се такмичило, показују да лепа реч живи тако да су, заправо, сви они победници јер су се потрудили; изашли су на сцену, савладали трему – јер свако осећа извесну трему, мању или већу.  Изборили су са њом и показали да су талентовани и да се поезија чита, јер су направили јако добре изборе.“

Видео записи такмичара ће убрзо бити достављени организаторима у Косјерићу, са жељом да овога пута неко од младих, талентованих, чајетинских рецитатора, победи. 


Мирјана Ранковић Луковић