Плус за нови садржај културних дешавања на Златибору (видео)

Са циљем да нешто другачији културни садржај буде понуђен публици која је ове године била ускраћена за мноштво културних дешавања, општини Чајетина је подржала идеју младог пијанисте Душана Аксентијевића у одржавању концерта "Златни звуци" чији су спонзори хотел "Палисад" и предузеће "Пулсар". Нови музички садржај је иначе у скалду са развојем читавог културног живота у општини Чајетина, а  судећи према заинтересованости публике - рађање новог фестивала на овим просторима биће пун погодак.

https://www.youtube.com/watch?v=XrfaHaUnptw

Млади ентузијаста, пијаниста Душан Аксентијевић, дошао је на идеју да покрене концерте класичне музике на Златибору који ће прерасти у међународни фестивал. Идеја је од прошле године до ове створила добре корене за остварење јер ју је локална самоуправа препознала као део својих настојања да посетиоцима и гостима, као и домаћој публици, понуди добре културне садржаје. Наравно, Аксентијевића су у идеји подржали и ауторитети из овог домена уметности.

Наступајући поново на Златибору, Јелена Станојевић Качавенда, сопран и Предраг Качавенда, баритон, захвалили су се организатору, Душану Аксентијевићу, на поновном позиву да буду део овог програма.  Оперске арије  су изводили на четири језика: италијанском, немачком, шпанском и руском, а све је било, како кажу, допуњено прелепо уређеним холом хотела "Палисад".

Публика је уживала, а организатори и покровитељи се надају да ће следећа година бити наклоњенија овим , али и другим културним дешавањима.

(фото: Самир Аслани) М.Ранковић Луковић