ПК "Торник" - Камповање на Црном Рзаву

пк

Од петка 3. јуна, ПК "Торник" је  учествовао на тродневној акцији "Камповање на Црном Рзаву".

На акцији је било 11 учесника. Камповање је било организовано на Црном Рзаву на Пањку, на тромеђи села Смегњево, Пањак и Јабланица, на имању Митра Рашковића и Горана Кићановића. Теренским возилима чланови клуба су дошли најдаље докле се могло доћи аутомобилом, а то је граница између села Семегњево и Пањак. Одатле су, под пуном камп опремом, наставили пешице низ гребен Бјелушина све до предивног месташцета на самој обали Рзава где су подигли камп поред колиба деда Митра. "Саме колибе и мир на имању поред реке и висећег моста задивиле су нас још од пре, па им се зато увек радо враћамо.

Прве вечери поставили смо камп и уживали поред ватре уз причу и вечеру. Прву ноћ провели смо у шаторима, а киша која нас је пробудила у раним јутарњим сатима није нас спречила да се добро наспавамо. После доручка, у суботу, смо кренули на акцију на врх Горовуч. С обзиром на јако топло време и чињеницу да је камп био на 540мнв а врх на 960мнв, на акцију је кренуло само нас четворо. Остали су остали да помажу нашем Ивици Чупу у припреми гулаша", причају своје утиске чланови "Торника". "На стази у суботу смо једним краћим делом чак прелшли и у Републику Српску на Видовића брду, а затим смо изашли на врх Горовуч који се налази на територији села Јабланица. Повратак је био преко живописне Дубовице где време као да је стало, а пуно напуштених дрвених кућа указују на то да је некада и ту било житеља, који су се већ одавно одселили."

У наставку дана дегустиран је искусно и одлично спремљени гулаш који је Ивица са љубављу спремио за све . Још једна ноћ проведена је у шаторима, а у недељу ујутру "кампере" је чекао најтежи део: распремање кампа, паковање ствари и излазак уз гребен Бјелушина који није био ни мало лак с обзиром на то да се носили пуно ствари и опреме.

"Када се утисци саберу било је ово још једно незаборавно дружење, а Црном Рзаву ћемо се увек радо враћати. Хвала Горану Кићановићу што нам је дозволио да будемо гости код њих на имању. Хвала и свим учесницима акције на дивном дружењу. Водич је и овога пута био Марко Џамбасовић ."