Пакети помоћи за пензионере са примањима до 20.600 динара (видео)

с

Удружење пензионера Чајетина са поделом пакета помоћи за најугроженије пензионере са пензијама мањим од 20.600,00 динара почело је данас од насељеног места Бранешци. Превоз пакета омогућен је  захваљујући КЈП "Златибор".

Пензионери чија месечна примања не прелазе 20.600,00 динара остварују право на пакете помоћи које додељује Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање. Тим поводом Удружење пензионера Чајетина примало је пријаве за доделу пакета помоћи, чија је дистрибуција обезбеђена захваљујући КЈП "Златибор".

"Ми смо као Удружење на нивоу златиборског округа, добили око 165.000 динара. Рачунали смо да су то веома мала средства јер имамо око 1300 пензионера који испуњавају услове. Због тога смо донели одлуку да та средства удвостручимо, одрицајући се наших средстава, нешто од чланарине нешто од локалне самоуправе што смо добили. Користим ову прилику да се захвалим локалној самоуправи, због уопште могућности функционисања Удружења . Са дистрибуцијом крећемо данас и то у Јабланици, сутра идемо у Сирогојно и већину пакета возимо директно на праг јер има велики број старих и немоћних људи", рекао је Славко Пантовић, председник Удружења пензионера Чајетина.

Пакети помоћи садрже основне животне намирнице и чим се заврши њихова испорука, кренуће се са набавком зимнице.

"Ми ћемо ових дана отворити канцеларију у просторијама Културног центра на Златибору у којој ће моћи да се смести око 20 људи. То ће бити простор где ће пензионери моћи у слободном времену да попију кафу, чај, одиграју партију шаха, карти, домина".

У интересу Удружења јесте да у наредном периоду добију што више нових чланова и да се Удружење омасови.